EBSCO


EBSCO is a leader in providing online resources and support to libraries, research facilities, and the worldwide business community. With a high growth business strategy in place, EBSCO had a need for more parking to accommodate the anticipated increase in staff at their Ipswich, Massachusetts headquarters. Our firm supported the demolition of a nearby, existing commercial building and assisted with the conversion of the property into a parking garage.  

 

Several design challenges associated with stormwater impact were mitigated through the installation of grease and oil separators with sediment removal beneath the four-level parking garage. These design decisions included best management practices to ensure stormwater infrastructure within adjacent ways would not be adversely affected thus mitigating impact on the nearby Ipswich River. The new parking structure serves to support the continued success of the company, and to maintain its presence in Ipswich’s crowded downtown business district.